لیست اختراعات محمد امانی تهران
آلودگي صوتي به عنوان يكي از مهمترين آلايندههاي زيست محيطي است. جهت جذب امواج صوت از جاذبهايي استفاده ميشود كه عموما جذب نسبتا خوبي در بسامدهاي بالا دارند اما براي بهبود جذب در بسامدهاي پايين معمولا بر حسب ميزان جذبي كه در اين بسامدها احتياج است، ضخامت مجموعه را افزايش ميدهند تا بدين وسيله بسامدي كه به دنبال حذف آن هستند را به بسامدهاي ديگري كه جذب آن توسط مجموعه امكانپذير است، تبديل كنند. با استفاده از چند لايه كردن علاوه بر افزايش ضخامت، وزن نيز افزايش مييابد و فضاي زيادي را نيز اشغال ميكند كه مطلوب نيست بخصوص براي مكانهايي كه محدوديت در افزايش وزن و يا ضخامت وجود دارد. بنابراين تلاش بر اين بود كه با استفاده از نانو الياف جذب در بسامد پايين بهبود يابد. از جهت ديگر با توجه به اينكه جذب صوت توسط جرم، تشديد و جذب ميشود، تناسبي با مقدار جرم و مقدار حجم دارد. اگر مقدار جرم و حجم به سمت صفر برود، براي بهترين جاذبها هم جذب صوت به سمت صفر ميل ميكند. بنابراين لايۀ نانوليفي به دليل وزن و ضخامت بسيار كمي كه دارد، به تنهايي قادر به جذب صوت نميباشد بلكه بايد دركنار جاذب يا سطح ديگري قرار گيرد. لايۀ نانوليفي قبل از اينكه صوت درون آن نفوذ كند، مسير نفوذ صوت در جاذب هاي پشتي را كاملا مسدود ميكند و صوت امكان عبور و رسيدن به جاذبهاي پشتي را نخواهد داشت. بنابراين اضافه كردن لايۀ نانو به اين شكل كارايي جاذب يا جاذبهايي را كه در پشت لايۀ نانو قرار گرفتهاند را نيز كاهش ميدهد. براي رفع اين مشكل لايه نانو به شكلي تهيه ميشود كه امكان عبور بخش مهمي از صوتهاي با بسامد بالا را ميدهد، تا به اين شكل حضور لايۀ نانو مانع از جذب صوتهاي با بسامد بالا كه توسط جاذبهايي كه در پشت لايۀ نانو به اين منظور قرار داده شدهاند نشود و در عين حال بخش مهمي از صوت هاي با بسامد پايين را نيز جذب و از افت عملكرد جاذبهاي پشتي جلوگيري ميشود. اين امر ميتواند به شكلهاي مختلفي صورت گيرد. از جمله مشبك كردن لايۀ نانوليفي، ايجاد حفره و تخلخل بين الياف و روي الياف نانو، كاهش تراكم الياف نانو، ايجاد ساختاري سه بعدي براي آن، استفاده از دستگاه اولتراسونيك و يا دستگاههاي مشابه جهت افزايش نفوذ صوت به درون لايۀ نانو و روشهاي ديگري كه به اين منظور استفاده ميشوند.
توليد پيوسته ساختار نخ نانوليفي از اكسيد تيتانيوم براي نخستين بار در سطح جهان در اين پژوهش ارائهشده است. نخ¬هاي نانوليفي حاوي ذرات TiO2 با آميزهاي از يك ماده پليمر كمكي، ساختاري مناسب براي دستيابي به سازهاي از TiO2 بهصورت تثبيتشده بر روي سطح مي¬باشد. اين ساختار قادر است تا حدودي بر مشكلات استفاده مستقيم از نانوذرات TiO2 مثل تجمع آنها در كنار هم در داخل محلول آبي، ممانعت از نفوذ نور UV و ... غلبه نمايد. نسبت سطح به حجم بالاي نخ¬هاي نانوالياف حاوي اكسيدتيتانيوم آنها را براي اهدافي چون حسگرها و كاتاليست¬ها براي تجزيه آلاينده¬هاي آلي موجود در آبوهوا مناسب مي¬گرداند. در اين اختراع براي توليد نخ نانوليفي اكسيدتيتانيوم از روش الكتروريسي دونازله استفادهشده است. انتخاب پليمر و حلال مناسب نقشي اساسي در امكان تهيه نخ اكسيد تيتانيم بهصورت پيوسته به عهده دارد. در اينجا محلول پليمري حاوي نايلون، اسيدفرميك و پودر نانوذرات اكسيدتيتانيوم بهمنظور تهيه نخ معرفي مي¬گردد. بهمنظور افزايش استحكام نخ نانوليفي باقابليت استفاده بهصورت صنعتي، از نخ مغزي مسي استفادهشده است.
با توجه به تجربه و كارهاي انجام گرفته تعيين كيفيت و ارزشيابي بعضي از مسائل كه نيازمند احساس خلاقيت و درك انسان مي باشد به معيارهاي هنري و زيبايي شناختي بستگي دارد و علاوه بر اينكه كاري وقت گير و پر هزينه مي باشد هيچ مقياسي براي اندازه گيري كمي در آن ها وجود ندارد. بنابراين تنها ذهن انسان مي تواند آنرا ارزيابي كند. از آن جا كه طراحي نقش فرش مبتني بر قدرت تصور ذهني طراحي بوده است و انجام بهبودي و اعمال تغيير در آن پس از ترسيم، مجددا در ذهن انجام مي پذيرد اين فرايند در عمل با اين محدوديت روبرو است كه بسته به قدرت حافظه تعداد معدودي بهبودي و تغيير در ذهن نقش مي بندد. بنابراين براي افزايش قدرت تصميم گيري طراح، با استفاده از فناوري رايانه اي در كنار قدرت زيبايي شناسي و خلاقيت انساني، در اين پژوهش از الگوريتم ژنتيك محاوره اي (IGA) اصلاح شده و شبكه عصبي براي توليد خودكار طرح هاي نقش فرش استفاده گرديد. جهت توليد طرح نقش فرش از روي الگوي كروموزوم عناصر موجود در طرح تفكيك و در قالب ژن بيان شدند. الگوريتم در نظر گرفته شده طرح ها را از روي الگوي كروموزوم خلق و با ارائه همزمان به كاربر برازندگي هريك را برآورد نموده و در هر توليد نسل جمعيت جديد براساس ارزيابي كاربر توليد مي شود. نتايج نشانگر دستيابي به طرح هاي موفق در تعداد تكرارهاي قابل قبول از اجراي الگوريتم مي باشد به گونه اي كه افراد غير متخصص در زمينه طراحي فرش نيز به آساني مي توانند از اين سامانه جهت توليد طرح هاي جديد فرش ماشيني استفاده كنند. از نظر كاربران سرعت همگرايي سامانه به طرح مورد نظر آن ها بسيار خوب بوده و به طور ميانگين براي كل افراد ، بيش ترين رضايت در نسل پنجم حدود 80 درصد و در نسل سوم 60 درصد بوده است. يعني كاربران در مدت زماني كوتاه تا حد زيادي به طرح مورد علاقه خود نزديك شده اند.
توليد نخ رساناي نانو كامپوزيتي از نانولوله هاي كربني با ساختار نانوليفي در فرايند الكتروريسي با سامانه ي ديناميك آب
سامانه تمام خودكار اندازه گيري نيروي حاصل از تماس سطحي پوست با اجسام تخت، يكي از دستگاه هاي مورد نياز در آزمايشگاه هاي بررسي خواص فيزيكي مواد مي باشد. دستگاه ارائه شده در اين اختراع، قادر مي باشد كه به صورت تمام خودكار، نيروي حاصل از تماس سطحي پوست با مواد مسطح را در جهات مختلف اندازه گيري نمايد كه اين نيرو مي تواند براي پيش بيني رفتار اصطكاكي مواد در زواياي مختلف، مورد استفاده قرار بگيرد. همچنين داده هاي خروجي از اين سامانه مي توانند به گونه اي مورد پردازش قرار بگيرند كه نهايتاً يك عدد واحد جهت كمي سازي خواص سطحي مواد، گزارش شود. به علت استفاده از پوست در اين سامانه، در واقع حس لامسه انسان در هنگام لمس اجسام تخت مورد شبيه سازي قرار مي گيرد. اين دستگاه مستقل از ساير دستگاه هاي آزمايشگاهي بوده و داراي قابليت حمل و نقل و استفاده در مكان هاي مختلف از جمله مراكز تحقيقاتي، كارخانجات، دانشگاهها و ... و تبديل شدن به يك دستگاه تجاري مي باشد. مواد متفاوتي از جمله فلزات مختلف، چوب، كاغذ، انواع پارچه ها، كفپوش ها و بسياري از مواد با شكلي مسطح، مي توانند توسط اين دستگاه مورد آزمايش قرار بگيرند.
عنوان اختراع سامانه هوشمند تشخيص عيوب پوشاك زمينه فني اختراع از آنجا كه كاربرد اين سامانه در فرآيند توليد پوشاك ميباشد، شاخه اصلي اين نوآوري تكنيكي مهندسي نساجي و بهويژه مهندسي پوشاك است. اضافه بر اين، به علت استفاده از تكنيكهاي پردازش تصاوير در اين سامانه علم كامپيوتر و الكترونيك را نيز ميتوان به عنوان زمينههاي ديگر اين اختراع بر شمرد. مشكل فني و بيان اهداف اختراع ظاهر پوشاك از مهمترين عوامل تعيينكننده كيفيت پوشاك است. بخش كنترل محصول يا بازبيني، جايگاه خاصي را در مراحل توليد دارا است. اين فرآيند بهطور معمول توسط مشاهدهكننده انساني صورت ميگيرد كه بدون شك نتيجهي كار، تحت تاثير شرايط فيزيكي، روحي و رواني فرد مشاهدهكننده است. هنگامي كه انسانها خسته و يا كسل هستند، اغلبِ نتايج نادقيق، مشكوك و نادرست ميباشد و عيوبي كه وجود دارند ديده نميشوند، ضمن اينكه نظرات افراد مختلف ميتواند تفاوت قابل توجهي با يكديگر داشته باشد. علاوه بر تمامي اين موارد، كنترل كيفيت بهصورت بصري امري زمانبر و وقتگير ميباشد. از سوي ديگر افزايش فشار بر روي ارتقا كيفيت محصول از سوي مصرفكننده باعث متمايل ساختن صاحبان صنايع به سوي بازرسي دقيقتر گرديده است. چرا كه وجود عيب گاهي باعث كاهش قيمت محصول تا حدود 45% الي 65% قيمت اصلي ميشود. بنابراين سامانههاي تشخيص عيوب خودكار ، در راستاي بالا بردن كيفيت محصول به عنصري اساسي تبديل شدهاند. بنابراين، هدف آرماني سامانهي پيشنهادي بالابردن كيفيت پوشاك توليدي و از بين بردن ضعفهاي بازرسي و كنترل كيفيت توسط نيروي انساني ميباشد. توضيح روش اجرايي براي بهكارگيري اختراع بهترين روش اجرايي براي بهكارگيري اختراع ايجاد يك اتاق كوچك در قسمت كنترل كيفيت كارخانه ميباشد كه در اين اتاق يك ميز به عنوان ميز كار تعبيه شود. بر روي اين ميز اسكنر تعبيه شده و همچنين دوربين با زاويه ديد گسترده و همچنين دوربين ميكروسكپي قرار داده شود. پوشاك توليد شده بر روي اين ميز قرار گرفته، عكسهاي مربوطه گرفته ميشود و براي انجام پردازش به رايانه منتقل ميشود. پس از پردازش تصاوير به كمك رايانه و تكنيكهاي پردازش تصاوير در صورت وجود مغايرت با استانداردها، عيوب شناسايي ميشوند. كاربرد صنعتي اختراع همانطور كه ذكر شد، كاربرد صنعتي اين اختراع در قسمت كنترل كيفيت كارخانه توليد پوشاك براي افزايش كيفيت پوشاك توليدي ميباشد.
توليد لايي¬چسب¬دار پوشاك با استفاده از رزين نانوليفي \tزمينه فني: پوشاك و نانو \tمشكل فني و بيان هدف: يكي از مهمترين ويژگيهايي كه انتظار ميرود لايه فيوز شده دارا باشد، مستحكم بودن اتصال بين لايي و پارچه است. اتصال بايد به اندازه كافي محكم باشد تا هم در عمليات بعدي در فرآيند توليد پوشاك و هم در هنگام پوشش با دوام باشد. همچنين پارچه فيوز شده بايد در مقابل حرارت، تكانهاي ناشي از خشكشويي يا شستشو و در بعضي موارد هر دو مقاوم باشد. اگر اتصال به اندازه كافي در تمام سطح، استحكام نداشته باشد در بعضي از قسمتها لايي از پارچه جدا شده و به علت فاصله بين لايي وپارچه در آن قسمت از لباس شكل پفكي پيدا كرده و لحاظ ظاهر، زيردست و افتايش با بقيه قسمتهاي لباس متفاوت خواهد بود. در كنار استحكام، خواصي چون نفوذپذيري هوا و هزينه هاي توليد نيز مدنظراستفاده كنندگان لايي چسبي بوده است. در اين پژوهش روش جديدي مبتني بر استفاده از لايه نانو بهعنوان بستر متصل كننده بين پارچه و لايي ارائه شده است. تصور بر آنست كه وجود خواص ويژهاي چون سطح مخصوص بالا در لايه-هاي نانوليفي موجب بهبود مناسب خواص چسبندگي در لايي چسبي تهيه شده از اين روش گردد. در اين تحقيق ابتدا پليمر مناسب با دماي ذوب نسبتا پايين و تركيب حلالي مناسب جهت انحلال آن انتخاب گرديد. سپس عمليات ايجاد پوشش نانولايه مخلوط پليآميد 11 و 610 بر روي بستر بيبافت از جنس پلياستر به كمك عمليات الكتروريسي صورت گرفت. در ادامه با تغيير جرم واحد سطح رزين از 032/0 تا 8/0 تاثير افزايش جرم رزين بر استحكام اتصال لايي به پارچه بررسي و نمونهها با لايي چسبهاي توليدي به روش متداول مقايسه شدند. نتايج نشاندهنده آنست كه استفاده از لايي پوشش داده شده توسط نانوالياف موجب افزايش 15 درصدي استحكام اتصال لايي به پارچه و هم¬چنين افزايش نفوذپذيري هوا ميشود. در انتها با بررسي ميزان نفوذپذيري هوا روي نمونههاي تهيه شده مشاهده گرديد كه افزايش جرم سطحي رزين موجب كاهش ميزان نفوذپذيري هوا ميشود كه اين امر ميبايست در نقطه بهينهاي با ميزان استحكام مورد نظر تنظيم گردد.
موارد یافت شده: 12